top of page
HEA_HearMe_design_Facebook_PF_01-02.jpg
HEA_Design_website_Header_04-04.jpg
HEAR ME NOW AMSTERDAM 

 ‘STORIES GATHER PEOPLE AROUND THEM.’ 

Het is tijd om te luisteren en het gesprek aan te gaan. Een gesprek over consent, seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag. HEAR ME NOW maakt een begin.

In deze reizende expositie staan 12 krachtige vrouwen centraal. Terwijl je oog in oog staat met de levensgrote portretten luister je naar hun verhaal. Ieder vrouw vertelt hoe ze een stem vond om zich uit te spreken en het taboe rondom seksueel geweld te doorbreken.

 

HEAR ME NOW gaat uit van een gendertransformatieve benadering waarbij ook aandacht is voor de positieve rol die jongens en mannen kunnen vervullen. In de expositie is een paneel opgenomen met verschillende mannen die zich verbinden aan de missie om het taboe te doorbreken en hieraan hun bijdrage willen leveren.

 

De expositie wordt ondersteund met workshops waarin we dieper ingaan op het onderwerp, onderzoeken wat consent is en hoe betere afstemming in seksueel contact mogelijk kan worden gemaakt.

 

De vrouwen in deze expositie zijn door de fotografen Hüsne Afsar en Sara Donkers in beeld gebracht. De interviews werden afgenomen door Evita Lagerwaard, Rosa Koenen en Marjolein Pieks

HME_posterA0_B_021.jpg

LUISTER NAAR HET

HELE VERHAAL VAN

DEZE VROUW HIER

HME_posterA0_A_021.jpg

LUISTER NAAR HET

HELE VERHAAL VAN

DEZE VROUW HIER

POSTER CAMPAGNE 

160 DAYS OF ACTIVISM AGAINST
GENDER-BASED VIOLENCE

Van 16 november 2020 tot en met april 2021 vestigt HEAR ME de aandacht op seksueel geweld. We beginnen met een campagne op social media en in de publieke ruimte van Amsterdam. Van 16 november tot 13 december kun je onze posters tegenkomen op Metrostations en op verschillende aanplakzuilen door de hele stad. Ook hangen verschillende organisaties de posters op. 

 

Wil jij voor jouw organisatie een van deze posters bestellen? Neem dan contact op 

info@hear-me.nl

HEA_HearMe_design_website_blokken_03-10.
HEA_HearMe_design_website_blokken_03-11.
HEA_HearMe_design_website_blokken_03-12.
HEA_HearMe_design_website_blokken_03-13.
BEZOEK DE EXPOSITIE 

De expositie zal op verschillende plekken in Amsterdam te zien zijn op locaties van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Toegang is gratis en ter plekke kan je zien welke workshops er worden aangeboden en hoe je je daarvoor in kan schrijven.

OBA De Hallen, Stadsdeel West

19 Januari t/m 3 Februari 2021

OBA Slotermeer, Stadsdeel Nieuw-West

5 Februari t/m 1 Maart 2021

 

OBA Oosterdok, Centrum

3 Maart t/m 30 Maart 2021

 

OBA Javaplein, Stadsdeel Oost

2 April t/m 2 Mei 2021 

VOOR ORGANISATIES 

De expositie is bedoeld als ijsbreker om met elkaar het gesprek aan te gaan. Daarom nodig we organisaties uit om met hun eigen groep naar de tentoonstelling te komen en ter plekke eigen activiteiten te organiseren of een workshop bij ons te volgen.

 

Wij bieden hiervoor een ruimte in de OBA waar je in ongestoord het gesprek kunt voeren. Ook bieden we gespreksleiders een training en toolkit. Deze training is om de afstemming met de verhalen en thema’s uit de expositie zo optimaal mogelijk te maken, maar ook gespreksleiders persoonlijk en professioneel te ondersteunen.

De expositie, workshops en trainingen zijn kosteloos. Wil je hier meer over weten, of een reservering maken voor jullie activiteit, neem contact op met info@hear-me.nl.

Als je een activiteit organiseert, komt deze ook op de agenda te staan. Je kunt aangeven of dit een open of besloten bijeenkomst betreft. 

HELP JE MEE?

Om dit volledige project tot een succes te maken hebben we nog wat hulp nodig. Daarom zijn we een crowdfunding campagne gestart op voordekunst.nl. Met jouw bijdrage kunnen we onze impact vergroten, een paneel over de bijdrage van mannen maken en werken aan vervolgprojecten in het hele land en daarbuiten.

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page