top of page
HEA_HearMe_design_Facebook_PF_01-02.jpg
HME_Breda_Design_website_Header_02_AMS_bold.png

'STORIES GATHER PEOPLE AROUND THEM.’ 

HEAR ME NOW AMSTERDAM 

Het is tijd om te luisteren en het gesprek aan te gaan. Een gesprek over consent, seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag. HEAR ME NOW maakt een begin.

In deze reizende expositie staan 12 krachtige vrouwen centraal. Terwijl je oog in oog staat met de levensgrote portretten luister je naar hun verhaal. Ieder vrouw vertelt hoe ze een stem vond om zich uit te spreken en het taboe rondom seksueel geweld te doorbreken.

 

HEAR ME NOW gaat uit van een gendertransformatieve benadering waarbij ook aandacht is voor de positieve rol die jongens en mannen kunnen vervullen. In de expositie is een paneel opgenomen met verschillende mannen die zich verbinden aan de missie om het taboe te doorbreken en hieraan hun bijdrage willen leveren. Om het Mannenpaneel te bekijken en te beluisteren, klik hier.

 

De expositie wordt ondersteund met workshops waarin we dieper ingaan op het onderwerp, onderzoeken wat consent is en hoe betere afstemming in seksueel contact mogelijk kan worden gemaakt.

 

De vrouwen in deze expositie zijn door de fotografen Hüsne Afsar en Sara Donkers in beeld gebracht. De interviews werden afgenomen door Evita Lagerwaard, Rosa Koenen en Marjolein Pieks

HME_posterA0_B_021.jpg

LUISTER NAAR HET

HELE VERHAAL VAN

DEZE VROUW HIER

HME_posterA0_A_021.jpg

LUISTER NAAR HET

HELE VERHAAL VAN

DEZE VROUW HIER

POSTER CAMPAGNE 

160 DAYS OF ACTIVISM AGAINST
GENDER-BASED VIOLENCE

Van 16 november 2020 tot en met april 2021 vestigt HEAR ME de aandacht op seksueel geweld. We beginnen met een campagne op social media en in de publieke ruimte van Amsterdam. Van 16 november tot 13 december 2020 kon je onze posters tegenkomen op Metrostations en op verschillende aanplakzuilen door de hele stad. Ook hangen verschillende organisaties de posters op. 

 

Wil jij voor jouw organisatie een van deze posters bestellen? Neem dan contact op 

info@hear-me.nl

HEA_HearMe_design_website_blokken_03-10.
HEA_HearMe_design_website_blokken_03-11.
HEA_HearMe_design_website_blokken_03-12.
HEA_HearMe_design_website_blokken_03-13.

'EVERY TIME I DID SHARE IT, THAT SHAME MONSTER LOSES STRENGTH.' 

BEKIJK DE LUISTERSESSIES 

HEAR ME doet een oproep aan iedereen om een goede luisteraar te zijn, in het bijzonder voor mensen die te maken hebben (gehad) met seksueel geweld. Stel je oren, ogen en hart open, ben stil, kijk de ander in de ogen. Wat zie je allemaal en wat doet dat met je? Met die vragen ging HEAR ME aan de slag en produceerde de Luistersessies, korte video's waarin de dynamiek tussen luisteraar en verteller centraal staat. Bekijk hier de luistersessies

BEZOEK DE EXPOSITIE 

De expositie zal op verschillende plekken in Amsterdam te zien zijn op locaties van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Toegang tot de expositie is gratis. Rondom de expositie zijn er ook workshops en trainingen. Hiervoor kan je je online inschrijven via onze agenda.

OBA Slotermeer, Stadsdeel Nieuw-West

2 Juni t/m 26 Juni 2021

OBA Mercatorplein, Stadsdeel West

30 Juni t/m 23 Juli 2021

OBA Javaplein, Stadsdeel Oost

31 Juli t/m 29 September 2021

BEKIJK DE TALKSHOW 

HEAR ME NOW in gesprek over gendergerelateerd geweld vanuit OBA Oosterdok. 

Het is tijd om te luisteren en het gesprek aan te gaan. Een gesprek over consent, seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag. HEAR ME NOW maakt een begin. Online programma met Rosa Koenen, Dr. Jamila Medjoubi, Nashaira Dandel en Chantal Heutink.

VOOR ORGANISATIES 

De expositie is bedoeld als ijsbreker om met elkaar het gesprek aan te gaan. Daarom nodig we organisaties uit om met hun eigen groep naar de tentoonstelling te komen en ter plekke eigen activiteiten te organiseren of een workshop bij ons te volgen.

 

Wij bieden hiervoor een ruimte in de OBA waar je in ongestoord het gesprek kunt voeren. Ook bieden we gespreksleiders een training en toolkit. Deze training is om de afstemming met de verhalen en thema’s uit de expositie zo optimaal mogelijk te maken, maar ook gespreksleiders persoonlijk en professioneel te ondersteunen.

De expositie, workshops en trainingen zijn kosteloos. Wil je hier meer over weten, of een reservering maken voor jullie activiteit, neem contact op met info@hear-me.nl.

Als je een activiteit organiseert, komt deze ook op de agenda te staan. Je kunt aangeven of dit een open of besloten bijeenkomst betreft. 

ZOEK JE HULP?

Zoek je hulp of een luisterend oor na het zien van de expositie? Hier vind je organisaties die jou kunnen helpen.

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page