top of page

ma 08 mrt

|

Online conferentie

Internationale Vrouwendag - lancering Mannenpaneel

Op Internationale Vrouwendag komen we bij elkaar om het gesprek aan te gaan over het actief luisteren. Hoe belangrijk is het om echt gehoord te worden? Tevens lanceren wij het nieuwe mannenpaneel, met mannen die vertellen waarom zij willen luisteren.

Registration is Closed
See other events
Internationale Vrouwendag - lancering Mannenpaneel
Internationale Vrouwendag - lancering Mannenpaneel

Tijd & Locatie

08 mrt 2021, 10:00 – 12:00

Online conferentie

Over de bijeenkomst

HEAR ME doet een oproep aan iedereen om een goede luisteraar te zijn, in het bijzonder voor mensen die te maken hebben (gehad) met seksueel geweld. Stel je oren, ogen en hart open, ben stil, kijk de ander in de ogen. Wat zie je allemaal en wat doet dat met je? Met die vragen ging HEAR ME aan de slag en produceerde enkele korte clips waarin de ontmoeting centraal staat tussen een luisteraar en een vrouw die ervaring heeft met seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag.   Met als luisteraars Sinan Can, documentairemaker en journalist. Wanda de Kanter, longarts en activist tegen de tabaksindustrie en Casper van Well, digital marketeer en ondernemer.   Modellen vanuit HEAR ME: Chantal Heutink, auteur, spreker en coach.  Lucinda Douglas auteur, ondernemer en coach en Veerle, danseres, student, peer-educator bij sex matters.  

 

HEAR ME ontwikkelde als nieuwste onderdeel van de expositie een  Mannenpaneel waarin verschillende mannen zich verbinden aan de strijd tegen seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag. Deze mannen willen luisteren en durven zich uit te spreken. 

Tijdens de online lancering gaan we aan de hand van het Mannenpaneel in gesprek met de fotograven Hüsne Afsar en Sara Donkers over het maakproces. Norbert Hendriks, campagneleider van #LetstalkaboutYes van Amnesty International en tevens model in het mannenpaneel is hier ook bij aanwezig. Daarnaast spreken we met Jens van Tricht, oprichter en directeur van Emancipator en tevens partner van HEAR ME over het betrekken van jongens en mannen bij de preventie van seksueel geweld.

D

bottom of page