top of page

do 10 dec

|

OBA library of Amsterdam

Training Gespreksvoering December

Een interactieve training voor sleutelfiguren en professionals die met HEAR ME NOW willen werken. Bijvoorbeeld door de expositie met een groep te bezoeken en vervolgens in gesprek te gaan.

Deze training is al vol, helaas. Meld je aan voor een andere, of neem contact met ons op.
Overige trainingen
Training Gespreksvoering December
Training Gespreksvoering December

Tijd & Locatie

10 dec 2020, 11:00 – 15:00

OBA library of Amsterdam, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam, Netherlands

Over de bijeenkomst

De expositie is een ijsbreker om het gesprek over consent en seksueel grensoverschrijdend gedrag aan te gaan. We trainen sleutelfiguren, professionals, groepsleiders en andere geïnteresseerden om deze gesprekken te voeren en de expositie daarbij zo optimaal mogelijk in te zetten. In de training en de bijbehorende toolkit gaan we dieper in op het gendertransformatief werken en bespreken hoe de verschillende foto’s en verhalen het startpunt kunnen zijn voor diverse gesprekonderwerpen, zoals seksueel geweld, consent, grensoverschrijdend gedrag, partnergeweld, preventie, taboes, mannelijkheid, gendercodering, en het plezier van goede afstemming in seksueel contact.

Ook staan we tijdens de training stil bij vragen als: Hoe zorg je dat normen veranderen? Wat zijn valkuilen bij het bespreken van deze onderwerpen? En wat zijn de praktische en inhoudelijke mogelijkheden van de expositie?

Het startpunt van de training is wat (de verhalen in) de expositie losmaken bij jou, als persoon en professional. Ons uitgangspunt is dat juist de geraaktheid na het horen van de verhalen essentieel is voor het creëren van een veilige omgeving waarin anderen zich uit durven te spreken.

D

bottom of page